Help How much will $5,000 invested at 6% compounded annually amount to

Help How much will $5,000 invested at 6% compounded annually amount to after 10 years?

2 months ago

Solution 1

Guest Guest #3325
2 months ago
To find one year, here's the equation:
5000 + 0.06(5000)
For 10 years:
5000 + 10(0.06(5000))
Multiply:
5000 + 0.6(5000)
We can make it smaller:
1.6(5000) = 8000
You can make $8000

📚 Related Questions

Question
What does 3P2 equal?
Solution 1

No one has mentioned, so I 
will. What you are looking for is the permutation of 3 things taken 2 at a time. In other words, how many different unique ways are there to arrange 3 items, say colored balls, taking 2 of them for each group. By unique, I mean that 1 red and 1 blue is the same as 1 blue and 1 red,
Question
Solve the equation 2 cos x + 1 = 0 , 0 <= x <= 2pi PLEASE HELP! WILL AWARD!
Solution 1
It would be pi over 6, 5 pi over 6, and 3 pi over 6.
Solution 2
Im not saying its right but I got 0,3,3,and2π  f(x)=2cos2xcosx−1=0
Solve this quadratic equation for cos x.
Since a + b + c = 0, use shortcut.
One real root is cos x = 1 and the other is cosx=ca=−12.
Trig table and unit circle -->
a. cos x = 1 --> arc x = 0, and arc x=2π
b. cosx=−12 --> arc x=±3
The arc −2π3 is co-terminal to the arc: 3
Answers for (0,2π):
0,3,3,and2π
Question
Evaluate 3P4, I didn’t understand this question but if you know it would great if you could explain!!! 15,120 36 3,024 504
Solution 1
The thing is  3,024 my dude
Solution 2

Answer:

3,024

Step-by-step explanation:

Question
How many times do 12 go into 30
Solution 1
2 times with 6 left over because you would see how many times without going over and that would be 2 because 2x12 equals 24 amd 3x12 equals 36 bit that is ocer thirty then 30-24 equals 6. 6 is your remainder. Your full answer is 2 r4
Question
determine the amount of an investment if $400 is invested at an annual interest rate of 7.25% for 7 years. round to the nearest penny.
Solution 1
Equation for one year:
0.0725(400)
But we have 7 years:
7(0.0725(400))
Multiply in the parentheses
7(29) = 203
400 + 203 = 603
You now have $603, and made $203
Question
The equation for a projectile's height versus time is h(t)=-16t^2+Vt+h. A tennis ball machine serves a ball vertically into the air from a height of 2 feet, with an initial speed of 130 feet per second. Which equation correctly models the ball's height as a function of time?
Solution 1

The maximum height at the moment is 266.0625 ft.

Projectile's height

The equation for a projectile's height versus time is

&h(t)=-16 t^{2}+V  t+h  \\

h = 2

V = 130

Substitute these values into the function

$h(t)=-16 t^{2}+130 t+2$

Take the first derivative

$h^{\prime}(t)=-16* 2 t+130

=-32 t+130$

Equate the derivative with zero $h^{\prime}(t)=0$.

Solve the equation -32 t + 130=0

32 t = -130

t = -130 /(-32)

= 4.0625(s) .

Find the maximum height at the moment

t = 4.0625 (s)

h(4.0625) = -16(4.0625)^{2}+130 * 4.0625+2

= - 264.0625+528.125+2

= 266.0625 ft.

Therefore, the maximum height at the moment is 266.0625 ft.

To learn more about projectile's height

brainly.com/question/27750474

#SPJ2

Solution 2
For this case we must use the projectile equation for this problem.
 We have then:
 h (t) = - 16t ^ 2 + Vt + h
 Where,
 V: initial speed
 h: height
 For the tennis ball we have:
 h (t) = - 16t ^ 2 + 130t + 2
 Answer:
 
An equation that correctly models the ball's height as a function of time is:
 
h (t) = - 16t ^ 2 + 130t + 2
Question
Juan Ramirez sells suits in a major department store on weekends. He earns a commission of 5% on the first 10 suits he sells. If he sells more than 10, he earns another 3% on the additional suits. Last weekend Juan sold 13 suits priced at $250 each. What was his commission? A. $185.00 B. $260.00 C. $147.50 D. $210.40
Solution 1
C. $147.50
the first 10 suits would sell at 250 each totaling 2500 which means he earns 5% of $2500, which is 0.05 x 2500 = $125.  The next 3 suits which also sold at 250 which totals $750, he makes 3% of that amount which is 0.03 x 750 = $22.50. Together is makes 125 + 22.50 = $147.50 in commission.
Question
URGENT!!!! 100 POINTS!!! Data is shown from a random selection of bamboo plants on a bamboo farm. The number of days since the plant appeared above the soil and the height of the plant are shown. Days Since Plant Showed Above Soil l Height of Bamboo Plant in Centimeters 2 l 6.5 10 l 35.2 12 l 39.9 8 l 26.4 5 l 18.5 17 l 59.4 7 l 26.6 26 l 91.3 23 l 83.1 28 l 95.0 15 l 52.4 13 l 45.4 32 l 110.1 10 l 35.8 18 l 65.0 15 l 52.7 Which of the following lines of best fit represent the data if x is the number of days since the plant appeared and y is the height of the plant? (You might/might not need to make a scatter plot! Depends on the understanding of the question.) y = –3.5x + 0.7 y = –0.7x + 3.5 y = 0.7x + 3.5 y = 3.5x + 0.7
Solution 1
Y=3.5x+0.7 is the answer. 
Question
The stack on the left is made up of 15 pennies, and the stack on the right is also made up of 15 pennies. If the volume of the stack of pennies on the left is 390 mm3, what is the volume of the stack of pennies on the right in cubic millimeters?
Solution 1

Answer:

390 would be the answer

Step-by-step explanation:

they are literally the same thing.

Solution 2
I was told the answer was 375mm3 

Question
The stack on the left is made up of 15 pennies, and the stack on the right is also made up of 15 pennies. If the volume of the stack of pennies on the left is 390 mm3, what is the volume of the stack of pennies on the right in cubic millimeters?
Solution 1

Answer:  The required volume is 390 mm³.

Step-by-step explanation: Given that the stack on the left is made up of 15 pennies, and the stack on the right is also made up of 15 pennies. The volume of the stack of pennies on the left is 390 mm³.

we are to find the volume of the stack of pennies on the right in cubic millimeters.

The number of pennies on the left and right are same, equal to 15.

Also, the volume of the stack of pennies on the left is 390 mm³.

Since the number of pennies on the right and left are equal, so the volume of the stack on the right and left are also equal.

Therefore, the volume of the stack of pennies on the right is 390 mm³.

Thus, the required volume is 390 mm³.

Solution 2

Answer:

The answer is 390 mm³